Happy new year.

Nu börjar jag äntligen bli peppad på att festa. Har tagit en ovanligt lång och varm dusch. Håret är glansigt och benen är lena som siden. Smörjde även in dem med en brun utan sol-kräm som var så stark att jag fick utslag. Eh. Nu är de dock borta. Klänningen är på. Det enda jag har kvar nu är sminket, som jag ska satsa på mest och lägga lite extra tid på. Köpte en ny mascara idag som jag har hört från flera personer att den är otroligt bra.

Innan jag börjar fixa min kickass-sminkning ska jag ta det lite lungt med några glas cider och någon mysig film tillsammans med mina föräldrar. Känner att jag är skyldig att spendera mer tid med dem efter hur illa jag har betett mig. 

2008 ska bli ett bra år. Jämfört med 2007 kan det nog inte bli annat än bra. Citerar Timo Räisänen och säger "it has really been a shit year this far". Så rätt, så synd. En kväll kvar. Let's make the most of it.

..

image51

Hehehe

Det där starka kaffet var en bra ide. Just nu springer jag, som aldrig blir påverkad av koffein, runt som en liten duracellkanin. Och nej, det var inte meningen att det där skulle rimma... Hur länge det här varar återstår att se.

Sunday

Nu sitter jag här med en kopp med löjligt starkt kaffe. Inte nog med att jag bara fick fyra timmars sömn inatt, jag har även vaknat försent. Hm.. Idag ska jag träffa två av mina bästa vänner som jag konstigt nog inte träffat på länge. Ska även försöka leta efter något att ha på nyår. Hjälp. Jag har faktiskt inte köpt något eftersom jag inte trodde att det skulle bli något, men inatt fick jag ett litet sms av en person som sa att jag kunde gå med honom på hans kompis fest. Woho. Nyår blir inte förstört trots allt.

Saturday morning

Jag måste se ut som årets skämt när jag sitter här med sunkiga myskläder, blött hår och gårdagens smink under ögonen. Men eftersom jag inte har några planer för dagen orkar jag inte göra något åt det. Alla är upptagna idag. Så går det om man sover länge.. Ett tag tänkte jag att jag skulle ta mig till stan och köpa något fint att ha på mig på nyår.. Det var dock innan jag tittade ut. Regn. "Det finns paraplyn". Ja, jag vet. Men eftersom jag är en klant glömde jag mitt hemma hos E igår. Så det är bara att stanna hemma.

Fast egentligen är jag nog för lat för att göra något även om jag kunde.

Creepy

Vaknade imorse av att mamma skrek att "vi ska till Ikea". Hmpf. Vad hade jag för val? Det är nämligen mitt rum som ska renoveras. Fick tvinga mig upp ur min varma, mjuka säng och fixa mig.

Väl på Ikea var det otroligt många som stirrade på mig. Till saken hör att det endast var 30-40 åriga män. De tittade så mycket att jag flera gånger frågade mamma om jag såg konstig ut på något sätt, om jag hade klantat mig med sminket eller liknande. Detta slutade inte när vi lämnade Ikea, även på diverse klädaffärer och när vi åt lunch kände jag mig totalt utstirrad av dessa män. Hade de varit i 20-års åldern hade jag uppskattat det. Men att det är medelålders män, som dessutom är ute och handlar med sina fruar, känns inte lika kul. Det är lite creepy faktiskt. Men men..

Idag har jag mest varit tjurig, mina nyårsplaner är nämligen mer eller mindre förstörda. Jag hoppas verkligen att det dyker upp något i sista minuten, jag tänker inte vara ensam på nyårsafton..


.

image49

jag längtar..

Won't be long

Gårkvällen blev inte lika seg som förväntat, tur det. Såg först en Beck-film och dreglade nästan ihjäl mig efter Mikael Persbrandt. Fast sen kom min mamma och dreglade nästan lika mycket hon med. Hm.. Sen ringde i alla fall E det räddade min kväll. Vi tog oss till Brommaplan och köpte kaffe. Vi fick många tutor av bilar på vägen, eh. Ja. Det är trevligt, fast både jag och min sweetie är så lättskrämda att det måste se sjukt ut när vi hoppar till, högt som f-n. Eh. När jag kom hem ringde jag till L. Vi pratade i nästan 2 timmar, det var mysmys. Att prata i telefon några timmar under natten är bland det härligaste som finns. I sommar var det som bäst...

Nyårslöften, host

Aloha. Jag tänker bli bättre på att blogga, faktiskt.

Just nu sitter jag och kollar lite i Ikea-katalogen eftersom jag ska renovera mitt rum om några dagar. Härligt. En kopp grönt te står bredvid mig här på skrivbordet. Det är nästan allt jag dricker nu för tiden. Det och kaffe. Jag försöker dra ner lite på kaffet, tyvärr är det svårare än det låter. Kanske får bli ett nyårslöfte? Oh God.. Nyårslöften var det ja. Jag har aldrig hållt något nyårslöfte. Kanske är på tiden att ordna det. Nyårslöftena lär väl bli de där gamla klyschorna att börja träna, plugga, och yada yada yada. Inte så intressant för min del. Hur tror ni det kommer gå med era nyårslöften? (jag förväntar mig inga svar eftersom ni har blivit så extremt dåliga på att kommentera på sista tiden. Not good, you guys)

Min kväll kommer bestå av te och gamla Beck-filmer, trots att det känns lite mer lockande att gå ut och festa någonstans. The problem is - jag har ingen aning om var. Det får bli en hemmakväll till.
image48


Merry fucking christmas everyone

Vaknade klockan 10 av att mamma satte sig i min säng med en tomteluva på huvudet och höll en kopp kaffe under min näsa. Det fick mig verkligen att vakna. Gick upp i köket och drack upp kaffet samtidigt som jag öppnade mitt paket som låg i julstrumpan. I det lilla söta paketet låg en Gucciparfym som jag har önskat mig hur länge som helst. Tack tomten. Eh.. mamma.

Sen började jag sminka mig. Det tog en timme. Gosh. Jag har aldrig varit så seg. Men är man noggrann så är man.. Och det blev väldigt snyggt. Jag är otroligt nöjd med mitt utseende idag. Har på mig mitt nya favoritplagg, klänningen som jag köpte för några dagar sen. Fick otroligt mycket komplimanger när jag hade på mig den på skolavslutningen.

Nu har jag äntligen lite julstämning i kroppen. Snart kommer mina systrar hit och det kommer bli underbart att fira jul med dem. After all, så älskar jag min familj. Otroligt mycket.

Jag hoppas att ni får en bra dag allihopa.

22.57

Just nu är jag sjukt glad. Jag vet inte riktigt varför. Kanske för att det är julafton om en timme. Jag vet inte. Jag tycker att julen är lite överskattad. Och att alla spenderar för mycket pengar på det.. Men. Det är trots allt väldigt mysigt. För det är ju någon slags speciell stämning som man bara får en gång om året. Och den stämningen är världens mysigaste, det måste ni hålla med om.

Nu hinner jag inte skriva mer idag. Och förmodligen inte imorgon heller.
God jul allihopa!


Gossip Girl

image47
Vad passar bättre en seg lördag än några nya avsnitt av Gossip Girl?

See you later,

Fredag kväll

Är hemma hos Emmy. Egentligen skulle vi på någon fest hos D's kompis, men efter ändrade planer stannade vi hemma och kollade på film istället. När vi såg The Last Kiss insåg jag en sak, som jag har insett förut men som jag kom på igen: jag kan inte sitta hemma och vänta på att saker ska hända. Jag måste få saker att hända själv. Ikväll hade kunnat bli en bra start på det, men tyvärr gick inte det alls. Suck. Men nu jävlar. Jag vet precis vad som ska hända. Och satan vilken action det ska bli.

You only live once,
/j


Mysigt

Första dagen på lovet var sjukt mysig. Vaknade klockan 9 av att min dumma mobil väckte mig med den där Sony Ericsson ringsignalen som halva världen har. Morr. Stängde av den och sov vidare till klockan 11. Då kom jag på att jag skulle träffa mina kompisar i Kallhäll klockan 12. Smart. Så det var bara att kliva upp och fixa sig snabbt som attan och åka till Kallhäll. Hemma hos min vän var det minijulafton och jag fick massa söta presenter, tack gullungar!

När jag kom hem satte jag mig med en kopp te, en chokladkaka, nyaste Cosmo och kollade på OC. Kan det bli bättre?! I don't think so. Där satt jag i alla fall ett tag och kollade på avsnitt efter avsnitt..

Sedan kom D hit ett tag. Vi gjorde inget särskilt, låg mest och pratade och gosade lite. Han var jättetrött och söt, såg ut som han skulle somna när som helst. Gulle.

Nu ska jag kolla på Sex & the city för att sedan sova och gå upp sjukt tidigt imorgon, då jag ska vara barnvakt åt min systers små busfrön.

Sleep tight,


Bjuder på en hunk också

image46

Heartbeats

Hade precis skrivit ett ganska långt inlägg och skulle precis skicka det. Gissa vad som händer? Internet dör. Morr. Men det är bara att börja om.

Nu är skolan äntligen slut för i år och tur är väl det för jag hade nog inte orkat en dag till. Fick ju första betygen nu också, jag är ju faktiskt så liten att jag bara går i åttan! Betygen var helt okej. Inte lika bra som jag (eh. mina föräldrar) hade väntat mig men okej. Det lär ju dessutom vara lättare att höja sig än att sänka sig. Och jag har ju faktiskt tre terminer kvar i grundskolan. Så jag har gott om tid att höja mig. Men som sagt, nu är det jullov och jag ska inte göra något annat än att sova, slappa och shoppa i 3 veckor. Nice, huh?

Idag gick jag i skolan i två timmar. Det var skönt. Sen åkte jag hem och slog in lite julklappar och sånt. Efter ett tag bestämde jag mig för att åka in till stan. Bland annat en jättesöt svart klänning följde med mig hem. Blev även klar med Cecilias julklapp, så nu har jag nog allt klart tror jag. Det känns bra. Imorgon ska jag och mina babes hem till Daniela och byta julklappar och sånt. Trevligt trevligt.

Nu har jag precis laddat hem fler avsnitt av Gossip Girl, helt underbar serie. Till och med bättre än böckerna, faktiskt. Fast å andra sidan anade jag redan innan jag såg det att jag skulle gilla det, eftersom det är samma personer som har gjort Gossip Girl som har gjort The OC.

Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på någon mysig film.
Sleep tight,


Tisdag

Idag var det någon slags stadsvandring med skolan, otroligt onödigt eftersom det förmodligen bara var för att hålla oss sysselsatta nu när betygen är satta och vi inte har något att göra i skolan längre. Kändes ungefär som att vi gick omkring på antarktis eller något. Tappade känseln i fötterna efter en timme. Fast jag har ju så himla bra skor också. Mina andra, fina (!) skor har gått sönder. Buhu. Och nu när jag har köpt alla julklappar har jag inga pengar kvar så det lär inte bli några nya skor på ett tag.

Äntligen börjar det bli lite julstämning hemma hos mig. Ljus, glögg, knäck, julmusik och paket. Mmh. I like.

Letting of the happiness

Jag är glad. Yes, you heard me. Jag har insett hur bra jag har det med världens bästa vänner och familj och yada yada yada. Jag vet inte. Trots allt som har hänt, trots att skolan går åt helvete och därmed förmodligen betygen, så är jag glad. Och det känns så jävla bra!

..

Today must have been one of the strangest days
Some would say that you won't find love that way
The best days are not planned by common sense
By lack of time
You just happen to be where everything feels fine

It's a new secret I have found

From today I'll change my priorities around
I'm no longer in command, and people say
I'm off solid ground and you're to blame
But they don't understand, people never do
It's confusing, I don't expect them to

It's a new secret I have found

Today must have been one of the strangest days
I found a place where I could stay
And people say that it will kill me,
But they don't understand
People never do, but it makes sense to me
To be senseless to change my plans for you

It's a new secret I have found

And I'm off solid grounds for you

.

Tack för stödet allihopa, nu vet jag att ingenting är omöjligt och att tiden läker alla sår..
(klyschigt, jag vet)

Det är visst någon som är tillbaka...

Mischa Barton

image45

Skulle döda för att få hennes utseende.

Friday night

Såg nyss att jag inte har bloggat sen i helgas.. Förlåt kära läsare! Jag har inte haft tid, faktiskt. Sista skolveckan har varit jobbig. Eller ja, lite i alla fall.

Nu är det äntligen helg och jag planerar på att sova ihjäl mig. För det första har jag sovit sjukt lite de senaste dagarna (och det börjar tyvärr synas på mig) och för det andra har jag inget bättre för mig. Idag skulle jag egentligen på någon fest med Debbie, men eftersom hon är sjuk blir det inte av idag. Alla har något för sig - utom jag. Just nu laddar jag ner lite Desperade Housewives och ska snart lägga mig i soffan med pepparkakor och julmust och kolla på det + massa filmer tills jag somnar.

Kul planer, inte alls ensamt och patetiskt nej..

I got a spaceship in the yard, we're only fourteen years apart

Inte ens tre veckor har gått sen jag färgade håret mörkbrunt, och guess what? Jag ångrar mig redan. Vissa dagar är jag hur nöjd som helst. Idag är inte en sån dag. Kanske beror det på mitt humör idag. Är jättelåg och har legat i mjukisbyxor och håret uppsatt i en slarvig knut och kollat på OC. Skönt? Ja. Men känner mig skabbig. Det gör jag alltid när jag ser såhär jävlig ut, osminkad och allt. Ikväll ska jag försöka tvätta ur hårfärgen lite.

Spaceship - The Vines
Har fastnat för den helt..

One evening

"Det ska vara du och jag".

Nej, det ska inte vara han och jag. Har aldrig varit, kommer aldrig bli. Han och jag är för olika. That's it. Och jag kan inte tänka mig att han är en speciellt bra pojkvän. Inte bra alls, om jag ska vara ärlig. Tyvärr. Han är nog mer den otrogna typen. Men hey, jag ska inte döma honom. Vem vet, han kanske är en skitbra pojkvän?

Ingen fest idag. Eller igår. Var för lat för att leta upp något. Dessutom vet jag inte hur min lever mår. När jag var hos doktorn för några veckor sen sa hon att jag hade fel på levern. Kul. Jätte. Hade lite ont i den efter någon vild helg men mer än så har det inte varit. På måndag ska jag dock göra blodprov för att se om jag är frisk nu. Är jag det - då jävlar blir det party. Det lovar jag er.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Länge. Väldigt länge. Följer du med, sötnos?
image43

Ögongodis.

image42

-

I picked you out,
Of a crowd and talked to you.
Said I liked your shoes,
You said, "Thanks, Can I follow you?"

So it's up the stairs,
And out of view.
No prying eyes.
I poured some wine.
I asked your name;
You asked the time.

Now it's two o'clock.
The club is closed,
We're up the block.
Your hands on me,
Pressing hard against your jeans,
Your tongue in my mouth,
Trying to keep the words from coming out.
You didn't care to know.
Who else may have been you before.

I want a lover I don't have to love.
I want a girl who's too sad to give a fuck.
Where's the kid with the chemicals?
I thought he said to meet him here,
But I'm not sure.
I've got the money
If you've got the time.
You said, "It feels good."
I said "I'll give it a try."

Then my mind went dark,
We both forgot where your car was parked.
Let's just take the train.
I'll meet up with the band in the morning.

Bad actors, with bad habits...
Some sad singers, they just play tragic.
And the phone's ringing.
And the van's leaving.
Let's just keep touching.
Let's just keep...keep singing.

I want a lover I don't have to love.
I want a boy who's so drunk he doesn't talk.
Where's the kid with the chemicals?
I got a hunger and I can't seem to get full.
I need some meaning I can memorize.
The kind I have always seems to slip my mind.

But you, but you...

You write such pretty words,
But life's no storybook.
Love's an excuse to get hurt.
And to hurt.
Do you like to hurt?
I do, I do.
Then hurt me,
Then hurt me,
Then hurt me...

Bränt hår

Mitt hår började brinna idag. Eller ja. Hår brinner ju inte riktigt. Men i alla fall. Det var jätteläskigt, poff lät det och sen började det stinka. Kollade ner och såg att mitt hår var alldeles bränt, krulligt hade det blivit också. Tur att det bara var topparna, annars hade jag blivit ledsen.

Imorse var det fel på något tåg på Centralen. Morr. Jag kom nästan en halvtimme försent till jobbet. När jag gick längs Folkungagatan i regnet kollade jag lite snabbt i några skyltfönstren, och plötsligt såg jag den. Den. Den? Väskan som jag har letat efter hur länge som helst stod framför mig! Snacka om att jag blev glad. Efter jobbet gick jag direkt dit och kollade pris på den. Fick en chock när jag såg att den kostade typ hälften av vad jag hade väntat mig. Så imorgon ska jag ta mig dit och köpa den - innan någon annan ser den.

Glögg och lite skryt

Sitter med ett glas varm glögg framför mig. Tror det är tredje eller fjärde glaset idag. Jag är sjukt trött efter att ha jobbat den här veckan. Idag fick jag dock sluta en timme tidigare för att jag hade varit så duktig. Säger vi. Men det är sant, jag var duktig. Hade jag inte jobbata bra hade jag inte varit trött, eller hur? Fick bra kommentarer på det där pappret också. Jag gillar att skryta. Ja.

I don't wanna be here at all

Imorgon är sista jobbdagen. Ska bli skönt, faktiskt. Det var inte så roligt som jag hade väntat mig. Höjdpunkten idag var när Olivia kom och hälsade på, trots att hon bara stannade några minuter. Imorgon ska David komma och hälsa på. Det kommer säkert bli roligt. Han är ett sånt där lyckopiller som man blir glad av hur man än mår.

Godnatt

Dagens

This is our last goodbye
I hate to feel the love between us die
But it's over
Just hear this and then I'll go
you gave me more to live for
more than you'll ever know

This is our last embrace
Must I dream and always see your face
Why can't we overcome this wall
Baby, maybe it is just because I didn't know you at all

Kiss me
Please kiss me
But kiss me out of desire, baby
And not consolation
You know it makes me so angry
'Cause I know that in time
I'll only make you cry
This is our last goodbye

Did you say "No, this can't happen to me"
And did you rush to your phone to call?
Was there a voice unkind in the back of your mind saying
"Maybe ... you didn't know him at all"

Well
The bells out in the church tower chime
Burning clues into this heart of mine
Thinking so hard on her soft eyes and the memory
Of her sighs that it's over
It's over

Julklapp?

Snart är det jul och jag är nästan klar med julklapparna. Eller nja. Inte riktigt. Har bara handlat åt mina kompisar än så länge. Så det är bara mamma, pappa och mina systrar kvar. Just nu försöker jag komma på vad jag ska köpa till min mamma. Det står mellan Desperate Housewives-kokboken + något från Lush, eller filmen Sliding Doors + något från Lush. Egentligen vill jag köpa både kokboken och filmen. Tyvärr är jag inte gjord av pengar, så det går inte riktigt.
Hjälp mig välja!

Last Goodbye (?)

"Jag hade känslor för dig. Mina känslor stod mig över halsen. Jag tänker kriga för att få dig."

Jag har aldrig varit så chockad som nu..

Jeff Buckley

image41
För jävla bra, för jävla snygg.


"duktig"

Såg nyss att jag blev godkänd på ett prov jag gjorde i fredags, som gick så helvetes dåligt! Låg tydligen på gränsen till IG. Ett poäng över G. Ett. Det var nog bara tur. Men jag förstår inte vad som har hänt? För några månader sen låg jag på VG-MVG nivå i nästan allt. Nu har jag MVG i ett ämne och VG i typ två.Men det finns inget att göra åt nu.. Om två veckor är det avslutning! Nästa termin ska jag få bra betyg. Jag kan ju i alla fall försöka. Kanske.

Prao

Ursäkta den dåliga uppdateringen, har prao den här veckan och är helt slutkörd! Jobbar mellan 9-17 varje dag, idag gick jag dock hem klockan 10 eftersom jag mådde sjukt illa. Nu har jag ätit massa makaroner och druckit cola och kaffe. Så jag mår faktiskt bättre. Fast jag är inte jättepeppad på att jobba två dagar till. Jag har träningsvärk i armarna av all disk jag burit! Kanske är jag klen, eller så är det ansträngande att jobba på café. Hm.
Igår gick väldigt snabbt. Stod och hackade massa grönsaker och plockade disk medan Jeff Buckley strömmade ut ur högtalarna och plötsligt hade det gått några timmar. Tur det. Det är jobbigt att jobba. Eh. Hehe. Kanske därför det heter så.

Det är trevligt när folk kommer och hälsar på. Kom och köp! Eller.. ja. Typ.

picking up the pieces from your past

Jag sitter med numret uppe på displayen. 10 siffror som vill bli trycka. Jag borde inte. Vill jag ens?
Den här personen har skadat mig rejält. Med "hjälp" av honom har jag förstört en sak som betydde mycket för mig. Och han är inte bra på något sätt, inte vad han har visat i alla fall. Han kunde vara ganska gullig i telefon och på msn. I verkligheten var han ett svin, rent sagt. Men någonstans hade han en slags dragningskraft som jag inte kunde stå emot. Och det var inte hans utseende, för han såg inte bra ut. Inte enligt mig. Så om det inte var utseendet, och inte insidan, vad fan var det då?

Det får vi nog aldrig veta.


Let me tell you what I do when my day is over

Sitter med klänningen på och ska snart iväg på ferre. Eller typ. Tjejmiddag är det i alla fall och sen sleepover hos Fanny. Kommer bli mys x100. Vi ska vara lite finklädda och sådär. Jag orkar dock inte ta några fina skor, det får bli ett par sneakers. Kommer se stört ut men det skiter jag i, jag får skjuts dit och skorna ska ju endå av sen.

Idag har jag varit barnvakt åt min systers barn på Lidingö, det var mys. Vi spelade tv-spel bland annat. Alltså, en treåring som kan sätta på (hehe) en xbox själv och fixa alla inställningar. Det är väl rätt ovanligt? Anyway. Sen kollade vi på Monsters Inc som jag inte har sett på evigheter. Den är söt.
Var där 6 timmar. Jobbigt.

Nu ska jag gå och sminka mig och fixa färdigt håret.
Ha en bra kväll, det ska jag ha!

RSS 2.0